Homeopati for hund:

Homeopatien ble satt i system av den tyske legen og farmasøyten Samuel Hahnemann (1755-1843). Homeopati er mye brukt blant mennesker (og dyr) og i blant annet i Storbritania finnes det homeopatiske sykehus.

Homeopati er en naturmedisinsk behandlingsform som kan hjelp ved en rekke sykdommer og lidelser, både fysiske og psykiske. Det kan også brukes forebyggene, for eksempel hvis hunden har hatt en sykdom før som den lett kan få igjen eller om man vil forebygge generelt for sykdommer og lidelser. Homeopatiens hovedprinsipp er at likt kurrerer likt. Det vil si at i prinsippet vil et stoff som skaper sykdom i hel tilstand, lindre samme type sykdom i sterk fortynnet tilstand.

Homeopati er en helhetlig behandlingsmetode som tar for seg hele dyret, både det fysiske og psykiske. Utifra det jeg får vite om hunden vil jeg velge ut et eller flere homeopatiske medisiner som din hund skal få. Homeopati er helt ufarllig å ta. Noen hunder får forverringsreaksjoner før de blir bedre, men dette ses på som en positiv reaksjon.

De homeopatiske medisinene er laget av materiale fra plante-, dyre- og mineralriket. De er kraftig fortynnet slik at ingen giftige substanser er igjen. Homeopatien hjelper kroppen med å sette igang prosesser og immunforsvaret styrkes. Homeopati kan brukes både ved akutte og kroniske lidelser.


De homeopatiske medisinene kommer i små kuler som de fleste hunder syntes er gode å spise. Det fåes bare kjøpt på apoteket. Homeopati kan brukes sammen med veterinærmedisinske preparater uten at disse har innvirkning på hverandre. 

Eksempler på hva homeopati kan hjelpe for:

Hofteleddsdysplasi (HD), ryggproblemer, stive muskler og ledd

Ørebetennelse, kløe og eksem, furunkulose, allergi, rennende øyne

Overvekt, livsstilssykdommer, epilepsi, støttebehandling ved nyresvikt, nedsatt aktivitetsnivå

Endret atferd, overdreven redsel og usikkerhet

Innbilt drektighet, løpetidsproblemer, infertilitet

Forstoppelse, kronisk diaré, oppkast, tannkjøttproblemer

Luftveislidelser, astma, kennelhoste og annen type hoste, generell styrking av immunforsvaret 

Vital dyrehelse

Laserterapi, akupunktur, massasje, homeopati,

jsutering/mobilisering av ledd


Hund, hest, katt