Artikler

Artikler


view:  full / summary

Visste du dette om forkalkninger?

Posted on Comments comments (1399)


Når en hund får forkalkninger eller artrose vil den etter hvert belaste andre deler av kroppen mer. Dette fører til vonde muskler og ledd. Derfor er det lurt å behandle disse hundene jevnlig for at de skal få et liv uten så mye ubehag.

Les mer om forkalkninger i artikkelen "Til tross for at hunden har forkalkninger kan den få et liv uten smerter og ubehag".

Ønsker du flere små tips? Lik siden Vital dyrehelse på facebook :-)

Hund som er utgangstiv.

Posted on Comments comments (516)


Mange hunder er merkbart stive og/eller halte med en gang de reiser seg opp. For å hjelpe hunden med problemet kan du massere bakparten hvis det er her problemet sitter. Mange hunder som kommer til meg har dette problemet og blir helt bra eller bedre etter å få løst opp i muskler og ledd.

Ønsker du flere små tips? Lik siden Vital dyrehelse på facebook :-) 

Hvordan er bevegelsene i hundens bakpart?

Posted on Comments comments (594)


De fleste hunder vil ha en bevegelse i bakparten som går fra venstre mot høyre og tilbake igjen når de beveger seg i skritt hvis de ikke er stive. Noen ganger vil denne bevegelsen være dårligere eller helt fraværende. Mange hunder har en bevegelse opp og ned i retning rygg, og dette er en bevegelse som kommer på en stiv hund.


Hvordan er bevegelsene i din hunds bakpart?


Ønsker du flere små tips? Lik siden Vital dyrehelse på facebook :-)

Har du problemer med stiv hund når det blir kaldt ute?

Posted on Comments comments (831)

Det er et kjent problem at hunden blir ekstra fort stiv når det blir kaldt ute. Dette gjelder spesielt de som har forkalkning, artrose (slitasje i ledd), spondylose o.s.v. 

Når det er kaldt ute vil blodsirkulasjonen gå saktere rundt i kroppen slik at hundens kropp blir kaldere og dermed stivere. Du kan jo tenke på at når det er kaldt ute fryser alt i naturen også. Det blir litt det samme med hundens kropp.

Jeg har flere hundepasienter som kommer til meg og eier forteller at hunden alltid blir verre på vinteren og når det blir kaldere ute. Og det som skjer er at hunden ikke har samme problem ettter den har startet behandling. Disse hundene kommer til meg ofte hver 4-6 uke hvis de sliter med forkalkning o.l. Dette er ofte nok til at kroppen kan holde seg igang uten å stivne nevnverdig. 

Behandlingen jeg gir hunden vil øke blodsirkulasjonen til muskler og ledd som dermed gjør at avfallsstoffer fraktes fortere ut av kroppen og næringsstoffer kommer til og muskler og ledd blir mer elastiske. 

Slik sjekker du hunden selv.

Posted on Comments comments (750)

Jeg har laget 4 videoer hvor jeg viser hvordan du kan sjekke hunden selv for å se om den er stiv i muskler og ledd. Dette er bare en liten veiledning. Husk å ikke tving hunden til å bøye/strekke seg, den må ville det selv.


Video 1, nakke:

You need Adobe Flash Player to view this content.


Video 2, rygg og bakpart (bekken):

You need Adobe Flash Player to view this content.


Video 3, hofter:

You need Adobe Flash Player to view this content.


Video 4, frampart (skulderledd, skulderblad, nedre nakkevirvel):

You need Adobe Flash Player to view this content.


Hva er en stiv hund?

Posted on Comments comments (1334)


Du har kanskje hørt at hunden din eller en annens hund ser stiv ut. Men hva er egentelig stivhet, lurer du kanskje på. Du vet kanskje at når hunden er stiv i musklene sine så er den nettopp det, stiv. Men, hva gjør at hunden blir stiv? Hva i kroppen gjør at muskler og ledd blir stive?


Du har kanskje hørt om slaggstoffer og avfallsstoffer? Dette er stoffer i kroppen som bygger seg opp i muskler og ledd når det ikke kommer ut igjen. Du har kanskje selv fått melkesyre i musklene etter en løpetur. Det samme kan skje med hunden. Den viser det ikke like lett som vi mennesker da det er en del av deres innstinkt og ikke virke svak. 


Vi kan jo se litt mer på melkesyre. Melkesyre er noe som bygger seg opp i kroppen ved høyintensitetstrening i form av avfallsstoffer som normalt skal gå ut av kroppen gjennom bl.a. pust og avføring. Melkesyre oppstår når kroppen ikke greier å forsynnes med nok oksygen slik at kroppen til hunden ikke greier å kvitte seg med all melkesyren som produseres. Da hoper det seg opp i musklene. Grunnen til at hunden blir stiv av melkesyre er at blodet blir fullt av melkesyre slik at det blir vanskligere for musklene å jobbe. Melkesyre vil bl.a. gi et surere miljø for muskelfibrene slik at det blir hardere for hundens muskler å jobbe. Etter at hunden har trent er det derfor viktig med gradvis nedtrapping av den grunn at det da kommer mer okygen til musklene som dermed frakter melkesyren ut av kroppen. 


Avfallsstoffer og slaggstoffer kan også oppstå ved for lite aktivitet da blodsirkulasjonen ikke er høy nok til at disse stoffene fraktes ut. 

Hos eldre hunder vil ofte blodsirkulasjonen være nedsatt og slaggstoffer og avfallsstioffer fraktes ikke like fort ut og hunden blir stiv. 

Ved å bruke behandlinger som massasje, akupunktur og laserterapi kan enkelt sagt blodsirkulasjonen øke og slaggstoffer og avfallsstoffer fraktes ut av kroppen. Spesielt ved massasje er det ofte jeg ser at hunden begynner å pese og prompe. Må ofte på do etter behandling og noen kan kaste opp noen timer etterpå. Alt dette foregår fordi kroppen vil kvitte seg med avfallsstoffene.


Har du en stiv hund? Eller kanskje du bare vil sjekke hunden slik at den ikke går rundt med stivheter? Ta gjerne kontakt!


PS! Dette gjelder for hest og katt også :-)

97139554 / [email protected]

Hunder med ryggproblemer

Posted on Comments comments (1580)

Har du eller kjenner du en hund som har vondt i ryggen? Det er veldig mange hunder som går rundt med vond rygg enten eier vet det eller ikke. Mange hunder er veldig flinke til å skjule smerter. Noe du kan gjøre for å prøve å oppdage om hunden har vondt i ryggen er å trykke langs ved ryggraden for å se etter smertereaksjoner og se samtidig om det er en svai bortover hele. Hunden skal også kunne bevege ryggen litt fram og tilbake når den går. En smertereaksjon kan være at hunden ser på deg eller at du ser at det rykker i huden.


Grunnen til ryggproblemer kan være mye. Det kan f.eks. være låsninger (mindre bevgelighet) i ledd som skulderbladet, ryggsøylens ledd eller bekkenledd. Dette vil da medføre stivhet og smerter i muskulatur også da muskulaturen er festet på leddene.

Mange hunder får også etter hvert forkalkning, spondylose og lignende. Dette kan ikke behandles bort, men ved regelmessig behandling vil hunden ofte få minimalt med smerter og det minsker sjansen for forverrelse. Når en hund har forkalkning så vil musklene etter vært bli stive og ømme og bare det å få myknet opp dette er til utrolig stor hjelp for hunden.


Mange hunder med ryggvondt har problemer med å gå opp og ned trapper og å hoppe inn i bilen.


Det du kan gjøre selv for å hjelpe hunden din er å oppdage evt. problemer tidlig ved å prøve å sjekke litt selv og oppfatte forandringer i hva hunden ikke lenger vil gjøre. I tillegg er det fint å massere litt selv. Du får ikke gjort så mye feil så lenge du ikke masserer for hardt og for lenge :-)

Det jeg gjør for hunder med vond rygg er litt avhengig av hvor vondt hunden har og hva som er årsak. Men om det er låsninger bruker jeg først å massere stive muskler og hvis låsningen da ikke går opp vil jeg mobilisere (bevege) og evt. justere (et lite dytt du nesten ikke ser, men som har så utrolig god effekt). I tillegg bruker jeg ofte akupunktur (laserpenn) og noen ganger laserterapi som øker blodsirkulasjonen. Laserterapi, massasje og akupunktur er ofte veldig effektivt ved forkalkning og spondylose.


Ønsker du å komme til meg med hunden din så ta gjerne kontakt!Ring/send melding til 97139554 eller send e-post til [email protected]


www.vitaldyrehelse.netCa. åpningstider:

Mandag-onsdag: 9.00 - 15.00

torsdag - fredag 9.00 - 19.00


Ta kontakt for time :-)Undersøkelse av hund

Posted on Comments comments (261)

Har du noen gang lurt på hva jeg gjør når jeg sjekker hundens muskler og ledd? Jeg har laget en kort video som viser dette raskt. Det er lagt mest vekt på leddene i denne videoen, men jeg undersøker musklene like nøye �� Denne videoen er laget for at hundeeier kan få en liten innsikt i hvordan undersøkelsen av hunden foregår ��

You need Adobe Flash Player to view this content.


Behandling ved artrose hos hund

Posted on Comments comments (1166)

Mange hunder har artrose (slitasje i ledd) av ulik alvorlighetsgrad. Artrose kan forårsake smerte og redusert bevegelighet i det affiserte leddet. Ved artrose blir leddbrusken gradvis nedbrutt. Dette fører til mer væskedannelse i leddet og det kan komme beinpåleiringer i leddet. 


En hund med artrose kan få et mye bedre og verdigere liv hvis den får hjelp til problemene sine. Ved behandling av artrose bruker jeg å benytte meg av en kombinasjon av laserterapi, akupunktur (med laser) og massasje. Dette har vist seg å minske smerter og ubehagg og gjør leddet litt mer bevegelig. Det gjør også at artrosen ikke like fort blir verre. 

Den første gangen jeg ser hunden vil jeg gjerne også se over resten av kroppen da det ofte setter seg stivheter og låsninger andre steder i kroppen pga feilbelastninger. Ved å fikse opp i andre problemer i kroppen vil det også ofte gjøre det bedre for det affiserte leddet da det kan være andre problemer som i utgangspunktet har ført til at hunden har fått artrose pga overbelastning og feilbelastning av leddet.


Avhengig av hvor plaget hunden er trenger den ofte flere behandlinger i starten for så å få en behandling en gang i blandt. 


Hvis du ønsker time til din hund kontakt meg på telefon: 97139554 eller e-post: [email protected]


Mvh. Vital dyrehelse v/ Caroline S. Thoreid

Eidsveien 346, 1925 Blaker (20 min. fra Lilletrøm). 

Tegn på at katten har problemer i muskler og ledd.

Posted on Comments comments (1047)

Mange katter kan ha vondt i muskler og ledd uten at eier legger merke til det. Katter er ekstremt gode på å skjule smerter og ubehag. Men det er noe du som katteeier kan prøve å legge merke til. Mye vil du ikke se uten å skjenne det på katten. 

1. Katten vil ikke lenger hoppe, løpe eller lignende slik den gjorde før

2. Katten har plutselig begynt å halte

3. Katten viker unna når du skal klappe den

4. Katten har forandret humøret sitt

5. Katten har en stiv / skjev gange

6. Kattens hale henger skjevt

7. Kattens ledd knirker når den beveger seg

8. Katten sover mye mer enn før

9. Katten knekker i ryggen / bakparten ved lett trykk

10. Katten strekker seg /gjesper mer enn normalt 


Rss_feed

Vital dyrehelse

Laserterapi, akupunktur, massasje, homeopati,

jsutering/mobilisering av ledd