Akupunktur for hund:

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode som har vært i bruk i mer enn 3000 år. Det er mest kjent fra menneskefronten, men har blitt mer og mer vanlig de siste årene. Akupunktur er ikke helt nytt på dyrefronten heller da det er funnet bevis for at det var en elefant som fikk akupunktur for veldig lang tid siden.

I akupunkturen ses kroppen på som en helhet som består av organer og meridianer, såkalte energibaner. Hvert organ har sin egen meridian med punkter. I tillegg er det noen ekstrameridianer. Det er et utvalg punkter fra disse meridianene jeg behandler hunden med. Qi, yin og yang må være i balanse for at hunden skal være frisk og i god form. I vår moderne tid med tanke på hundens livsstil og kost er det ikke rart at mange hunder kommer i ubalanse og utvikler sykdommer og lidelser. Ved å behandle hunden med akupunktur vil den komme mer i balanse og den vil bli fri for ubehag og lidelser ( i hvert fall til en grad). Akupunktur kan brukes både ved akutte og kroniske lidelser.


I min behandling med akupunktur behandler jeg både lokalt og helhetlig, tilpasset hunden. Jeg behandler ikke med nåler, men en laserpenn som har samme effekt som nålene. Jeg liker laserpennen bedre da mange hunder slapper mer av og det er mindre sjanse for skader. 

Eksempler på hva akupunktur kan benyttes ved:

Forkalkning og artrose (slitasje i ledd),

Hofteleddsdysplasi (HD), løs kneskål, ryggsmerter, stive og ømme muskler og ledd, knirking i ledd, halthet

Ørebetennelse, kløe og eksem, furunkulose, allergi, rennende øyne,

Overvekt, livsstilssykdommer, epilepsi, støttebehandling ved nyresvikt, nedsatt aktivitetsnivå

Innbilt drektighet, løpetidsproblemer, infertilitet

Forstoppelse, kronisk diaré, oppkast, tannkjøttproblemer

Luftveislidelser, astma, kennelhoste og annen type hoste, generell styrking av immunforsvaret

Vital dyrehelse

Laserterapi, akupunktur, massasje, homeopati,

jsutering/mobilisering av ledd


Hund, hest, katt